DET SVARTA FÅRET

DET SVARTA FÅRET – 2004, 15 min

”Min pappa han har tre bröder. Pappa, som heter Leif, jobbar med hiss- och lyftanordningar, Kjell han är lärare och Roy är filmregissör. Ronny han är alkoholist och missbrukare och lever oftast på gatan. Jag har alltid undrat över varför just han blev så annorlunda och hur det egentligen är att leva så som han gör.”

2018: Det här är min allra första film och den hade premiär på Göteborgs Filmfestival 2004. Den handlar om min farbror Ronny Andersson som var hemlös och missbrukare. Jag började göra dokumentären därför att jag var nyfiken på hans liv. Det verkade inte bara vara dåligt att leva som han gjorde.

Jag är väldigt glad över att jag gjorde den här filmen. Det var ett fint sätt att lära känna Ronny bättre och han var själv väldigt nöjd och stolt över resultatet. Tack vare att han ställde upp för mig och hjälpte mig att genomföra min första dokumentär har jag vågat fortsätta som filmare. Och nu när han är död så är jag glad att i alla fall filmen finns kvar.

En tanke kring ”DET SVARTA FÅRET

 1. Lena Jidhed

  Jag kände Ronny sen jag var 17 år då han o blomman lät mig sälja grönsakert med de för en 100 lapp om dan vilket nog räddade mig från att hamna på gatan som många av mina väninnor .
  Jag var oxå i kontakt med honom strax innan han dog vilket var rent ut sagt för jävligt då han faktiskt var på härskogens behandling men blev utskriven för att ha talat med mig då jag bodde i et hus brevid och dagligen gick förbi med min hund .
  Jag hade o har en personlig vendetta med socialresurs sen meros camping stängdes o e ej populär men att låta detta gå ut över en människas kamp för livet och förbjuda mig att tala med de enda på flera km avstånd. Som dessutom e goda vänner o bara talade gamla minnen från haga o ej droger eller alkohol är ett maktmissbruk jag sett mycket av i gbg socialpolitik .
  Jag beklagar verkligen hans bortgång , han avled som jag uppfattat det 2 dgr efter han blev utslängd på gatan o många ggr har jag känt skuld över detta men ronny saåt de att han talade med vem han ville . Men så e det ju ej . Sverige censurerar o tystar på sluga vis .
  Kanske jag nån dag kan hjälpa dig i ditt arbete …..stå på dig och tack för ditt engagemang dockan
  Mvh Lemaji ( Ronny kalla mig Cockie) 0723205507

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *