Om Johanna Bernhardson

”I mina filmer utgår jag ifrån det personliga för att nå ut till de existentiella frågorna.

Alla människor är intressanta bara man lyssnar ordentligt.

Jag är själv närvarande i mina filmer, både som subjekt och objekt.”

Läs mer om Johanna här.

Foto: Karin Ekberg

Biografi:

JOHANNA BERNHARDSON född 1974 på Hisingen, Göteborg. Började med film 1996 med scenografin till Roy Anderssons Sånger från andra våningen. Masterexamen i Filmscenografi från HDK 2003. Gjorde första dokumentärfilmen Det svarta fåret 2004 och har sedan dess det dokumentära berättandet i fokus. Varvar arbetet med de egna filmerna med uppdrag inom film och TV. Johanna är specialiserad på kort dokumentär och experimentell film.

JOHANNA undervisar i dokumentär- och essäfilm bla på Göteborgs Folkhögskola Filmproduktionslinjen samt håller workshops i Personligt Berättande i Sverige och utomlands. Master i Filmisk gestaltning från Akademin Valand Film 2016.

Biography:

JOHANNA BERNHARDSON is specialized in the short documentary format and in essayfilms. Her films take place close to herself and are very personal, yet she touches upon universal themes.
Johanna has a MFA in Set Design from HDK – School of Design and Crafts, and a Master in Film from Valand Film. She worked as set designer and prop master on Songs from the Second Floor by Roy Andersson 1996-2000.
Her films have been screened at Swedish TV and at national and international filmfestivals. In 2012 Uppsala International Short Film Festival made a retrospective with all her films. She teaches film in Sweden and abroad and is currently working on several new projects. She is the initiator of the workshop ”A Part of Myself” held at women prisons in Sweden and gives workshops in Personal Storytelling.

Filmografi:

In all her ages (2018) In all her ages

19 876 steg i Auschwitz / Birkenau (2017) 19 86 steps in Auschwitz / Birkenau

Taxi Tbilisi (2016) Taxi Tbilisi

Final Frame (2014) Final Frame

Deras erfarenhet är en del av min verklighet (2012) Their Experience is Part of my Reality

Dagen lång (2008) Long Gone Day

Gråter och stör de andra (2006) Cries and Disturbs the Others

Mina Vänner (2005) My Friends (no english subtitles)

Det svarta fåret (2004) The Black Sheap

Repetition (2003) Repetition

Retrospektiv Uppsala kortfilmfestival 2012

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *